Aika mennyt todella nopeasti, täälle lukuvuodelle on enää 15 koulupäivää. Sen jälkeen suuntaan työssäoppimaan maatilalle lypsämään lehmiä ja rapsuttelemaan ihania saksanpaimenkoiria. Odotan työssäoppimisjaksoa innolla. Suoritan sen Kuorvedellä Hallissa, josta olen alunperin kotoisinkin, pääsen siis takaisin synnyinseudulleni. Ja maalle! Aivan mahtavaa. Ja on niin kiva päästä tositoimiin tekemään näitä alan töitä ihan oikeasti. On vielä niin paljon opittavaa :) Ennen työssäoppimista pääsen pääsiäislomaksi myös tälle samalle tilale tutustumaan ja näkemään vähän niitä tilan hommia mitä tulen sitten koko kesän tekemään. "Loma" tekee hyvää, vaikka se työntekoa onkin. Lomaa koulusta ainakin ja pääsee maaseudun rauhaan kaupungin hälinästä. Oon nyt vähän liikaa ottanut taas hommia itelleni, teen töitä, koulua ja kampaajan hommiakin tässä samalla ja jaksaminen on ollut vähän kortilla aina välillä.

Lähdin myös mukaan eräänlaiseen kotieläin-projektiin. Aion suunnitella Viikinsaareen kotieläinpihan. Alkutakkuilua on ollut havaittavissa melko paljon, mutta pikkuhiljaa tämäkin alkaa sujua. Meillä on siis tarkoituksena tehdä ja suunnitella erilaisille eläimille tilat Viikinsaareen. Suunnittella on kanoille ja kaneille häkkiä ja lampaille omaa laidunmaata. Alunperin oli suunnitelmssa myös villisian porsaat mutta pohtimisen jälkeen, nämä nopeasti kasvavat melko voimakkaat eläimet on parempip jättää pois lapsien lähettyviltä. Itseä se villisikatoiminta olisi kiinnostanut kovastikin, mutta käytäntö ei oikein anna tätä periksi. Meillä on muutama yksityinen tila joilta nämä eläimet tulee ja olemme yhteistyössä Hopealina Oy:n kanssa, jonka paatti ihmisiä sinne saareen kesällä kuljettaa. Takoituksena on ruokkia ja hoitaa eläimet saaressa koko kesän, mutta itse en niitä pääse hoitamaan, tämän työssäoppimisen aikana, hoidan siis vaan suunnittelut ja rakentelut. 

(http://www.hopealinja.fi/sivut/viikinsaari.htm)

Myös talli-ja navettavuorot on tehty. Jokaisen oppilaan täytyy suorittaa 200h näitä eläintenhoitovuoroja ja nyt ne on omalta osalta tehty. Viimeinen navettavuoro oli melko opettavainen sekin. Pääsin riimun kanssa kuljettamaan lehmiä paikasta toiseen ja ilman riimuakin siirtely sujui jo ihan eritavalla kuin ennen. Jotain kehittymistä siis on tapahtunut ja eläintenlukutaitokin harjaantunut. Löysin myös Vöönalta utareesta tulehduksen, ja nyt Vööna saa tarvitsemaansa hoitoa. Kesken aamulypsyn huomasin myös yhden hiehon alkavan poikimaan, vaikkei vielä odotettu päivä ollut lähelläkään. Sinä aamuna saatiin maailmaan uusi ihana pikkuinen Länsi-Suomen lehmä Loviisa :)  kuvia tulee myöhemmin. Maitobaarityöskentely ja asiakaspalvelu on sekin nyt ohi, ikävä ei ihan heti tule :D