Kesä alkaa olla ohi. Sain jäädä loppukesäksi töihin työssäoppimistilalle ja siinä se kesä sitten menikin. Loppuarvosanaksi koko TOP-jaksolle heilahti kiitetävä 3!!! mahtavaa! Hyvillä mielin siis jäinkin hoitamaan noin 50 päistä karjalaumaa ja koirat ja kissat päälle. reininkesa-normal.jpg

Tässä osa työkavereistani kesän ajalta. Opin hirveästi kaikkea mahdollista uutta ja näin millaista työ oikeasti on. Työ vanhalla lypsykarjatilalla on fyysistä, joten oli myös melko raskas kesä siinä mielessä. Nyt ollaan palattu takaisin kouluun. Ensimmäinen viikko on ollut samantien työntäyteistä ja ollaan palattu perus tilantöihin.t Uuena asiana on tietenkin uudet oppilaat joita olen päässyt tuutoroimaan eli opettamaan talon ja tilan tavoille. Viime viikolla opetin jo vuohien käsinlypsyä ja koneiden käyttöä. Viikonlopuksi menin taas töihin vanhalle työssäoppimistilalle, kun isännällä oli rehuhommat vielä pahasti kesken. Mukava, että mun työnteosta jäi sinnekin ilmeisesti hyvä fiilis niin pääsen aina silloin tällöin tuurialemaan ja lomittelemaan jos isäntä kaipaa hieman omaa aikaa (eli rehuntekoa :D). Vielä viikko ollaan vanhalla kokoonpanolla ja sitten ykköset tulevat ja aloittavat eläintenhoitotyöt meidän kanssa. On mukava päästä opettamaan heitä, koska viime vuonna itsellä jäi vähän kurja fiilis edellisistä opettajista. ja Muutenkin on mukava saada apuja noihin hommiin, extrakädet on aina tarpeen.

8.9.2014 pitäisi lähteä taas uuteen työssäoppimiseen. Hieman kiinnostaisi hevotila ja lihakarjatila, mutta en vielä ole päättänyt minne aion hakea. Hieman myös olen katsellut valmiiksi koirankouluttaja-kursseja yksityisiltä koirakouluilta, koska aion käydä sen tähän lisäksi vielä tukemaan eläintenhoitajan tutkintoa. Koska sain työskennellä koko kesän alan töissä, luultavasti valmistunkin aikaisemmin, ehkäpä jo lopputalvesta. Nyt täytyisi keksiä vaan lopputyön eli opinnäytteen aihe. Ideoita saa ehdotella! :)