Tällä viikolla on sattunut ja tapahtunut. On syntynyt mm. kaksi uutta vasikkaa. Toinen oli sonni ja toinen lehmä. Pääsin tunnustelemaan emän vatsassa syntymätöntä vasikkaa ja siitä noin 5h myöhemmin, sonni-poika tupsahti maailmaan terveenä ja erittäin elämäniloisena. Annoin vasikalle nimen Liekki, emän nimi on Habanero. Olisi ollut kiva olla näkemässä poikimistakin mutta se oli ollut ilmeisesti niin nopea ettei edes isäntä ollut sitä huomannut. Mutta ehkäpä tässä loppu kesän aikana vielä sattuu poikiminen munkin kohdalle. Nyt kun on muutama lehmä poikinut, olen lysänyt niitä kannukoneella erikseen. Maitoa on tullut riittävästi vasikoille, mutta ei niin paljoa että kylän mummot saisivat siitä juustoa varten pakkaseen. Joskus tulee enemmän ja ja joskus vähemmän :) pääasia että vasikoille riittää. Tässä Liekki tunnin ikäisenä

 liekki-normal.jpg

Tässä kannukone jolla lypsetään vasikoille maidotkannu-normal.jpg

Saatiin myös vähän vanhempaa perheenlisäystä tilalle. Eräs toinen maatila joutui lopettamaan toimintansa niin sieltä tuli Kielo-niminen noin vuoden vanha mullikka, johon olen hirmuisen ihastunut! Kielo on ujo ja herkkä jota olen nyt opettanut kulkemaan ihmisen kanssa ja liikkumaan laitumien ja navetan väliä. Kielo laitetttiin ullkoiluharjotteluun vanhojen lehmien kanssa, jotta se oppisi laumakäyttäytymisen ja muutenkin laidunkäyttäytymisen mahdollisimman helposti. Muiden mullikoiden tai hiehojen joukkoon sitä ei voinut laittaa, koska niillä on niin vahva oma laumansa, ettei Kielo olisi siellä luultavasti pärjännyt. Laidunkäyttäytyminen ja siihen opettaminen on ollut mukavaa ja todella mielenkiintoista. Eläinten siirtely on ollut haastavaa sillä suurimmillaan laumat ovat olleet noin 30 lehmää kerrallaan. Tässä Kielo on ensimmäistä kertaa laitumella, sitä ei aidat hirveästi pidellyt :)

kielo-normal.jpgkielonnena-normal.jpg

Pääsin myös ajelemaan traktorilla. On mukava kun työt sujuu koneella, helpottaa kummasti  kun on kuitenkin suht iso tila yhden ihmisen pidettäväksi. Perhedytykset koneisiin siis hyvällä mallilla! :)

traktori-normal.jpg

Jäljellä enää kaksi viikkoa, itseasiassa 8 päivää. Aika on mennyt nopeasti ja olen oppinut hirmuisesti kaikkea uutta, ja ehkä enemmän vielä vahvistusta ja varmuutta niille tiedoille ja taidoille joita jo koulussa on opeteltu. Juhannus kolkuttelee jo ovia, sen jälkeen näkee saanko jäädä tilalle töihin vai minne ovet aukeaa :)