Tänään pidin Ewalle vetotreeniä. Lenkki 4-5km ja Ewalla oli lupa vetää koko matka eli juosten mentiin. Pellellä, eli kippurahännällä ei ole minkäänlaisia vetohaluja, joten se juoksee vaan lähinnä mun rinnalla. Oon opettanut Ewalle käskyn vedä jolloin se saa vetää niin paljon kuin haluaa. Ja kun sanon että hidasta, se tarkoittaa että nyt hölkkäillään mun tahtiin eikä vedetä.  Mulla on kahdet valjaat millä vedätän Ewaa. On husky-valjaat jolloin veto täytyy tapahtua koko ajan tai sitten perus rukka-valjaat joita voi käyttää myös muuten lenkkeillessä ja vierellä hölkätessä. Husky-valjaat on huonot esim pyöräillessä ellei koira kulje koko aikaa edellä, muuten valjaat "ryttääntyvät" ja kiinnikekohta ei ole oikeassa paikassa.

ewavaljaat.jpg

Husky-valjaat. Näillä vedätän esim juoksutreeniä, hiihtoa, pulkkaa, ihan mitä vaan. Vetopiste tulee hännän yläpuolelle ja koiran on kuljettava koko ajan edessä, muuten valjaat eivät ole oikeassa asennossa ja oikealla paikalla.

valjaat2.jpg

Perus rukka-valjaat. Näillä on hyvä pienempää vetotreeniä tai ihan muunlaista lenkkeilyä kun ei vedetä, esim hitaasti hölkätessä tai pyöräillessä jolloin koira kulkee rinnalla. Suurempiin vetotreeneihin käytän huskyvaljaita. 

 

Vetotreeni meni tosi kivasti, oma kunto vaan meinas loppua. Juoksulenkin jälkeen vein koirat vielä palkinnoksi koirapuistoon tutustumaan pariin uuteen kaveriin.

Lenkin jälkeen päätin kokeilla uutta Everlastin Fireball-aktivointilelua. Noi lelut on melko kalliita mutta nyt oli tarjouksessa -20% joten raaskin ostaa. Ewalle L-koko ja Pellelle M-koko. Pellellä entuudestaan olikin jo mutta oon unohtanut ne kaapin perälle. Facebookissa joku hihkui että oma sakemanni jaksoi 3h herkutella lelulla. meillä Pellen aika oli 3min ja Ewalla kun oli 2herkkumokkeloa, aika oli 8min. Mutta lelut muuten on kestäviä, ja aion kokeilla myös nappuloilla näitä taas.  Alla videomatskua meidän lelun testaustouhuista :)

https://www.facebook.com/video.php?v=10152842057549509&l=5611246508663980468

fireplug.jpg