Teoriatunnit on alkanut jo pikkuhiljaa maistuun puulta, on niin kova polte ja työssäoppimisjaksolle. Piristystä toi tutustumiskäynnit ensin lypsyrobotti-tilalle ja kotieläinpihalle. Päästiin näkemään ihania eläimiä ja niiden olosuhteita ja päivän kulkua. Ensin suunnattiin robottitilalle, jossa oli pihatto missä lehmät saivat kulkea vapaina. Ihanan rentoa ja hyväntuulista. Tuntuu että ne lehmät olivat niin onnellisia ja hyväluonteisia siellä, kun saivat kierrellä paikasta toiseen ja menivät lypsylle kun itsestä siltä tuntui. Tälläiselle tilalle juuri haluaisin. Lehmillä ei ollut periaatteessa omaa piakkaa vaan ne kiertelivät pihatossa ja söivät kun oli nälkä ja menivät sitten pötköttelemään tutun kaverin viereen. Sitten kun alkoi tuntua että olisi lypsyn aika, suunnattiin robottiin. Kaikki tuntui niin vaivattomalta ja automaattiselta vaikka eihän se sitä todellisuudessa ole. Robottia ja sen toimintaa täytyy valvoa  ja lehmiä on edelleen tarkkailtava että kaikki on varmasti kunnossa. Mutta silti, olosuhteet olivat jotenkin mukavat ja lehmät tuntui nauttivan elämästään :)

robotti1-normal.jpgrobotti2-normal.jpgrobotti3-normal.jpg

Robottitila vaikutti niin mielenkiintoiselta että haluaisin kyllä suorittaa jonkun työssäoppimisjakson tälläisellä tilalla.

Seuraavana kohteena oli Syrjysen kotieläinpiha. Siellä kasvatetaan strutseja, peuraeläimiä ja lihakarjaa ja löytyipä sieltä yksi hevonenkin. Tämä kiinnosti vielä enemmän koska itse haaveilen kovasti omasta kotieläinpihasta. Tällä tilalla on myös kasvatettu villisikoja mutta tällä hetkellä niitä ei ollut yhtää, pienen karkausepisodin vuoksi :) Ihastuin tilaan ihan hirmusesti. Strutsit olivat mielenkiintoinen yllätys mutta erityisesti isot pörröiset Highland cattle-rotuiset karvalehmät veivät sydämeni ja joskus aion ehdottomasti niitä pihalleni hommata. peurat jäivät hieman vähemmälle huomiolle, koska ne olivat niin arkoja ja melko uusia tarhattavia. Kierrettiin myös pieni teurastamo läpi, joka oli kotieläinpihan yhteydessä. Tässä ammatissa kun tietää eläimen koko elämänkaari ja siihen kuuluvat vaiheet. Myös ne ikävät ja surullisetkin. Siitä en nyt kuvaa viitsi laittaa, jokainen varmaan on nähnyt lihaa ja luita hieman pienemmissä määrin. :)kotiel%C3%A4inpiha-normal.jpg

peura-normal.jpg

 

Toivottavasti joskus omistan itekin samantyylisen paikan. :) Tälläsiä reissuja lisää!